معرفی بلاک چین سولانا و ارز دیجیتال آن با نام SOL
سولانا در سال 2020 به وجود آمد. این ارز از آن زمان تا به حال علاقه و توجه زیادی از طرف دنیای ارز دیجیتال و توسعه دهندگان برنامههای غیرمتمرکز (DApps) دریافت کرده است.
طرفداران این بلاک چین سولانا را به عنوان یک رقیب سریعتر و ارزانتر از اتریوم معرفی میکنند. همچنین توکن رسمی این پلتفرم با نام SOL در حال نگارش این مقاله در رتبه هفتم بر اساس حجم بازار قرار دارد.
تمام این حقایق نشان دهنده محبوبیت و موفقیت این پلتفرم است.
در این محتوا با چیستی سولانا و ویژگیهای آن که باعث شده است چنین جایگاهی به دست آورد آشنا میشویم.
در صورتی که قصد سرمایهگذاری روی این ارز را دارید با ما همراه باشید تا با تمام نکات مربوط به آن آشنا شوید.
سولانا چیست؟
همانطور که گفتیم این بلاک چین در سال 2020 برای اولین بار منتشر شد. این پلتفرم به توسعهدهندگان این امکان را میدهد که برنامههای غیرمتمرکز خود را بدون نگرانی از امنیت بسازند.
همچنین افراد میتوانند روی این بلاک چین تراکنشهای امن، ارزان و سریع را تجربه کنند.
قصد سولانا تبدیل شدن به یک خانه برای DAppها است. این نوع از برنامهها به کاربر اجازه میدهند بدون نیاز به یک واسطه مثل بانک فعالیتهای اقتصادی خود را انجام دهد.
با توجه به این تفاسیر و هدف این بلاک چین اصلیترین رقیبان آن اتریوم، کاردانو و سایر دستگاههای مالی قدیمی مثل بانکها هستند.
چه چیزی باعث ارزشمندی SOL میشود؟
این ارز به عنوان کوین رسمی بلاک چین با هدف پرداخت کارمزدهای برنامههای ساخته شده روی سولانا یا پرداخت کارمزد تراکنشها ساخته شده است.
برای خرید سولانا میتوانید از صرافیهای ارز دیجیتال استفاده کنید. همچنین به دلیل مکانیزم ویژه این بلاک چین کاربران میتوانند با قفل کردن SOL در یک فرآیند به نام استیکینگ (Staking) سود کسب کنند.
مکانیزم سولانا با سایر رقبا تفاوت زیادی دارد. بعدا مفصلا به آن خواهیم پرداخت.
استیک کردن باعث امنیت پلتفرم میشود و به نفع کاربران و بلاک چین است.
یکی از پرسودترین برنامههای موجود روی سولانا فروش NFT یا توکنهای غیر مثلی است.
NFT توکن غیر مثلی یا غیر قابل تعویض است. این ویژگی به این معناست که از این دارایی نسخه دیگری وجود ندارد و نمیتوان هر NFT را با نمونه دیگری عوض کرد.
جالب است که بدانید یک کلکسیون NFT به اسم Degenerate Ape Academy به قیمت 1.1میلیون دلار فروخته شده است.
دیگر کاربردهای این بلاک چین مربوط به ساخت پلتفرمهای جدید اقتصادی برای از بین بردن ساختارهای متمرکز سنتی است. از اهداف برخی افراد در این پلتفرم میتوان به ساخت یک اینترنت غیرمتمرکز اشاره کرد.
این اینترنت به طور کلی با چیزی که در حال حاضر ما میشناسیم و استفاده میکنیم فرق دارد. در اینترنت غیرمتمرکز افراد بدون نیاز به واسطه یا یک موسسه مرکزی به این شبکه جهانی دست رسی دارند.
سرمایهگذاری روی سولانا به این معناست که امیدوار باشید یکی از این اهداف توضیح داده شده موفق شوند تا قیمت SOL افزایش پیدا کند.
آیا سرمایهگذاری روی SOL منطقی و سودآور است؟
سرمایهگذاری روی ارزهای دیجیتال همیشه کاری پر از ریسک و خطر است. سولانا یک برنامه جدید و آزمایش نشده ساخته شده در یک صنعت نسبتا جدید است.
ممکن است بلاک چین هرگز به هدف خود نرسد و در این مسیر نابود شود یا حتی موفقیت این صنعت سالها بیشتر از انتظارات طول بکشد.
حتی در صورت موفقیت کل صنعت ارز دیجیتال ممکن است سولانا برنده نشود و با یک شکست نابود شود.
این دلایل نشان میدهند چرا کل این صنعت و سرمایهگذاری روی آن ریسک دارد.
اگر توانایی پذیرش ریسک را ندارید پس این سرمایهگذاری انتخاب مناسبی نیست.
اقدامات مهم قبل از سرمایهگذاری
یکی از مهمترین اقدامات قبل از سرمایهگذاری این است که ببینید آن ارز تا چه حد مورد قبول واقع شده است. با بررسی تعداد کاربران فعال، کیف پولها و حسابهای فعال میتوانید از میزان مقبولیت یک ارز با خبر شوید.
یکی دیگر از معیارهایی که میتوانید در نظر بگیرید میزان نوسانات یک ارز است. به تاریخچه نمودارهای دارایی نگاه کنید تا نوسانات و رشد قیمت آن را درک کنید.
میتوانید این آمار و ارقام را در سولانا اکسپلورر مشاهده کنید.
قبل از هر سرمایهگذاری به خوبی تحقیق کنید. ثروت شما باارزش است و با زحمت به دست آمده است پس بهترین راه برای نگه داری آن را استفاده کنید.
نقصهای بلاک چین سولانا که باید از آن آگاه باشید
رشد میزان کاربران ویژگی مثبتی است که به نوبه خود مشکلاتی به وجود آورده است.
در سپتامبر 2021 سولانا به دلیل تراکنشهای زیاد انجام شده توسط باتها به مدت 17 ساعت از کار افتاد.
توسعه دهندگان این بلاک چین گفتند که در این خرابی هیچ سرمایهای از دست نرفته است. به اضافه این حقیقت که پلتفرم توانست خودش را در مدت زمان کوتاهی بازیابی کند نشاندهنده عملکرد خوب آن است.
البته این نکته قابل ذکر است که خیلی از افراد فعال در این صنعت بر اساس حدس و گمان پیش میروند نه تئوری.
با این حال این نکته را به یاد داشته باشید که میزان ثروتی که در صنعت ارز دیجیتال روی آن سرمایهگذاری میکنید باید مقداری باشد که توانایی از دست دادن آن را دارید.
نقاط قوت سولانا چیست؟
اگر قصد سرمایهگذاری روی سولانا را دارید باید بدانید چه چیزی این ارز را از بقیه داراییهای دیجیتال متفاوت میکند. در این قسمت با برجستهترین ویژگیهای این بلاک چین نوآور آشنا میشویم.
- Proof of History یا اثبات تاریخ: این یکی از چشمگیرترین ابتکارهای سازندگان این پلتفرم است. سولانا از روشی کاملا متفاوت از بقیه بلاک چینها برای تایید تراکنشها و اجماع بین نودها استفاده میکند.
فرایند ثبت تراکنشها برای نت ورک سخت است. گاها تایید تراکنشها بسیار زمان گیر نیز میشود.
توسعهدهندگان سولانا ادعا دارند این نوآوری جدید آنها باعث میشود زمان انجام هر فعالیت در پلتفرم صرف نظر از زمانی که اطلاعیه انجام شدن آن فعالیت به دست بقیه کاربران رسیده به درستی ثبت شود.
- سریع و ارزان: یکی از نکات کلیدی ارزشمندی سولانا سرعت و قیمت تراکنشهای آن است. بر اساس گفتههای توسعهدهندگان کارمزد تراکنشها به گونهای طراحی شده که بیشتر از یک سنت نشود.
این درحالی است که تراکنشهای اتریوم، بزرگترین رقیب سولانا در اکتبر 2021 حدودا 16 دلار بوده است.
کلام آخر
در این مقاله با سولانا، کاربردهای آن و نقاط ضعف و قوت آن آشنا شدیم. در صورتی که قصد خرید این ارز را دارید میتوانید از طریق صرافیهای مختلف اقدام کنید.
این محتوا در ادامه مقاله بهترین ارزهای دیجیتال برای هولد کردن نوشته شده است.
لطفا دقت داشته باشید که این مقاله فقط هدف آموزش و اطلاع رسانی دارد و به هیچ عنوان توصیه اقتصادی یا سیگنالی برای خرید سولانا نیست.